Köpa Tether

Tether (USDT) är en så kallad stablecoin, en kryptovaluta som har ett stabilt och bundet pris till en annan tillgång – till US Dollar i detta fall.
Därmed kan Tether inte stiga i värde som exempelvis Bitcoin, eller vilken annan kryptovaluta som helst för den delen. Varför vill man då köpa Tether? Jo för att använda det som ett smidigt betalmedel på någon av kryptobörserna.
I denna artikel går vi igenom hur du handlar Tether (USDT) i Sverige och så svarar vi på några av de vanligaste svaren kring denna stable coin.

Handelsplatser för Tether (USDT)

CFD-Mäklare
eToro

eToro

eToro: Din Gateway till Smarta Investeringar

 • Innovativ CopyTrading-Funktion: Möjlighet att kopiera framgångsrika traders strategier, perfekt för både inlärning och avancerad handel.
 • Användarvänligt Gränssnitt: Idealiskt för nybörjare, med intuitiv navigering och enkel tillgång till handelsverktyg.
 • Brett Utbud av Investeringar: Tillgång till en mångfald av finansiella instrument inklusive aktier, CFD-kryptovalutor och ETF:er.
 • Social Handelscommunity: Unik plattform som kombinerar handel med sociala nätverksfunktioner för kunskapsdelning och nätverksbyggande.
 • Stark Säkerhet och Kundsupport: Tillförlitlig säkerhetsinfrastruktur och dedikerad kundtjänst för en trygg handelsupplevelse.

 

*Observera: Handel med CFD:er innebär en hög risk, vilket återspeglas i att 76 % av investeringarna tillhörande privatpersoner slutar med en ekonomisk förlust. Det är därför viktigt att aldrig satsa pengar som man inte har råd att förlora.

Reklamlänk för eToro

Safello

Safello

Här kan du betala med Swish!

 • Passar både nybörjare och erfarna kryptoentusiaster
 • Användarvänlig plattform (desktop + mobilapp)
 • Enastående kundservice 
 • BankID & Swish

 

*Observera: Många som investerar förlorar sina pengar. Det är därför viktigt att aldrig satsa pengar som man inte har råd att förlora.

Reklamlänk för Safello

Trijo

Trijo

Skapa ett konto på 60 sekunder!

 • Stor svensk aktör
 • Logga in med Bank-ID smidigt och säkert
 • Handla med de största kryptovalutorna

 

*Observera: Många som investerar förlorar sina pengar. Det är därför viktigt att aldrig satsa pengar som man inte har råd att förlora.

Reklamlänk för Trijo

Binance

Binance

Få 100 USDT i rabatt på handelsavgiften!

 • Största kryptobörsen i både Sverige & världen
 • Mer än 350 olika kryptovalutor
 • Fiat-valutor
 • Handla med NFT

 

*Observera: Många som investerar förlorar sina pengar. Det är därför viktigt att aldrig satsa pengar som man inte har råd att förlora.

Reklamlänk för Binance

Köpa Tether – så gör du

När du ska köpa kryptovaluta finns det ofta en rad olika alternativ att välja bland när det gäller handelsplats. Ifall du vill köpa en stablecoin som Tether däremot så är det lite annorlunda.

Eftersom det enda syftet med denna kryptovaluta är att fungera som betalmedel på olika kryptobörser är det också främst på dessa som du kan köpa USDT. Till exempel på Kraken eller Binance.

Däremot finns den inte att köpa som certifikat hos exempelvis nätbanker eller som CFD. Och det är ju naturligt då Tether bara avspeglar värdet i dollarn och används som ”värdehållare” på just handelsplatser för kryptovalutor.

Kryptovalutan Tether

Så köper du Tether (USDT) på kryptobörs

Om du handlar Tether på en kryptobörs får du en smidig valuta att ha på ditt konto som du sedan kan använda för att köpa exempelvis Bitcoin eller Ethereum när du tycker att tillfället är rätt.

Så här gör du för att köpa USDT

 1. Välj vilken kryptobörs du vill köpa USDT på. Med fördel väljer du den handelsplats där du senare tänkt köpa andra kryptovalutor.
 2. Välj en betalmetod. Bra börser för kryptovaluta tar emot betalningar med kreditkort, banköverföring, PayPal och med andra kryptovalutor.
 3. Sök reda på USDT i sökfältet eller navigera genom menyn.
 4. Fyll i hur mycket du vill handla för (det vill säga hur mycket du vill sätta in). Handeln sker till aktuellt marknadspris.
 5. Klicka på köpknappen eller motsvarande (till exempel ”Gör insättning”).
 6. Nu har du USDT på ditt konto och kan använda pengarna för att köpa annan kryptovaluta.

Alternativ metod för att köpa Tether

Du kan även köpa Tether utan att göra en insättning ifall du redan äger kryptovaluta. I så fall gör du så här:

 1. Välj vilken kryptovaluta som du vill köpa Tether för.
 2. Ange till vilken kurs du vill sälja din kryptovaluta och hur många andelar du ska sälja.
 3. Klicka på köpknappen.
 4. När ordern går igenom säljs din kryptovaluta och du får in Tether på ditt konto.

Fördelar

 • Stablecoin – håller ett fast värde mot dollarn och kan inte drabbas av kursfall (om inte dollarn faller förstås)
 • Fungerar som betalmedel för att köpa andra kryptovalutor
 • Går att spara säkert i en kryptoplånbok

Nackdelar

 • Inget sätt att tjäna pengar på i och med att kursen är ”stabil” mot USD
 • Inte alltid nödvändig – vissa handelsplattformar stöder köp i svenska kronor direkt

Försvara dina Tether säkert

Eftersom Tether är en digital valuta som bygger på blockkedjeteknik kan du förvara den säkert i en kryptoplånbok, precis som vilken annan kryptovaluta som helst.

Faktum är att du bör förvara den säkert om du av någon anledning inte tänkt investera pengarna i en kryptovaluta direkt.

Du har två alternativ. Antingen kan du förvara dem snabbt och enkelt i en hot wallet som är en mjukvara som du har i datorn eller mobilen. Eller så sparar du den i en cold wallet som bygger på extern hårdvara.

En cold wallet är säkrast men har du inte så stora summor kan en hot wallet kanske vara ett alternativ.

Så här gör du

 1. Logga in på den handelsplats där du har Tether.
 2. Välj att skicka en viss mängd innehav (allt eller en del) till adressen för din kryptoplånbok.
 3. När du bekräftat ser du till att förvara din kryptoplånbok på en säker plats.
 4. Viktigt – se till så att ingen får reda på din privata nyckel.

Sammanfattning om Tether USDT

Tether USDT är en stablecoin som används som betalmedel på många kryptobörser. Det är en kryptovaluta som är kopplad till dollarn vilket innebär att en USDT är lika med en USD.

När du gör en insättning på en handelsplats som exempelvis Binance eller Kraken så omvandlas dina pengar till USDT. Sedan kan du använda dessa Tether för att köpa exempelvis Bitcoin eller någon annan kryptovaluta.

Det går även bra att föra över USDT till en annan börs eller att förvara den säkert i en kryptoplånbok. I Sverige behöver du egentligen inte köpa Tether ifall du använder en plattform som Trijo där du kan sätta in svenska kronor.

Vad är Tether?

Tether med förkortningen USDT är en stablecoin som bygger på Ethereum-blockkedjan. Den är kopplad till den amerikanska dollarn varvid 1 USDT = 1 USD.

Varför finns Tether?

Tether finns för att för att göra det enkelt att förvara och flytta pengar på blockkedjan utan att behöva investera dem i en speciell kryptovaluta. Eftersom Tether är kopplad till dollarn kommer priset (i förhållande till dollarn) inte att ändras så som exempelvis Bitcoin gör.

Måste man köpa Tether i Sverige?

Nej. Är du svensk kan du handla kryptovaluta direkt med svenska kronor hos exempelvis Trijo, utan att behöva en ”mellanhand” som USDT.

Hur kan jag köpa Tether?

Du kan köpa Tether genom att göra en insättning på en kryptobörs.