Köpa Ethereum

Denna guiden kommer att lära dig köpa Ethereum (ETH) även kallad Ether. Om du redan är bekant med kryptovalutan Ethereum så är det bara att kolla i topplistan nedan för att hitta den bästa mäklaren att investera/handla igenom.
Vill du däremot lära dig mer om hur det fungerar att köpa Ethereum så skall du scrolla vidare och läsa. Där hittar du också en kort steg för steg guide som hjälper dig med ditt första köp.

Handelsplatser för ETH

CFD-Mäklare
eToro

eToro

eToro: Din Gateway till Smarta Investeringar

 • Innovativ CopyTrading-Funktion: Möjlighet att kopiera framgångsrika traders strategier, perfekt för både inlärning och avancerad handel.
 • Användarvänligt Gränssnitt: Idealiskt för nybörjare, med intuitiv navigering och enkel tillgång till handelsverktyg.
 • Brett Utbud av Investeringar: Tillgång till en mångfald av finansiella instrument inklusive aktier, CFD-kryptovalutor och ETF:er.
 • Social Handelscommunity: Unik plattform som kombinerar handel med sociala nätverksfunktioner för kunskapsdelning och nätverksbyggande.
 • Stark Säkerhet och Kundsupport: Tillförlitlig säkerhetsinfrastruktur och dedikerad kundtjänst för en trygg handelsupplevelse.

 

*Observera: Handel med CFD:er innebär en hög risk, vilket återspeglas i att 76 % av investeringarna tillhörande privatpersoner slutar med en ekonomisk förlust. Det är därför viktigt att aldrig satsa pengar som man inte har råd att förlora.

Reklamlänk för eToro

Kraken

Kraken

Kom igång på några minuter med så lite som $10!

 • Handplockade kryptovalutor
 • Gratis kryptolektioner
 • Supporten är öppen dygnet runt
 • Handla med NFT

 

*Observera: Många som investerar förlorar sina pengar. Det är därför viktigt att aldrig satsa pengar som man inte har råd att förlora.

Reklamlänk för Kraken

Safello

Safello

Här kan du betala med Swish!

 • Passar både nybörjare och erfarna kryptoentusiaster
 • Användarvänlig plattform (desktop + mobilapp)
 • Enastående kundservice 
 • BankID & Swish

 

*Observera: Många som investerar förlorar sina pengar. Det är därför viktigt att aldrig satsa pengar som man inte har råd att förlora.

Reklamlänk för Safello

Trijo

Trijo

Skapa ett konto på 60 sekunder!

 • Stor svensk aktör
 • Logga in med Bank-ID smidigt och säkert
 • Handla med de största kryptovalutorna

 

*Observera: Många som investerar förlorar sina pengar. Det är därför viktigt att aldrig satsa pengar som man inte har råd att förlora.

Reklamlänk för Trijo

Binance

Binance

Få 100 USDT i rabatt på handelsavgiften!

 • Största kryptobörsen i både Sverige & världen
 • Mer än 350 olika kryptovalutor
 • Fiat-valutor
 • Handla med NFT

 

*Observera: Många som investerar förlorar sina pengar. Det är därför viktigt att aldrig satsa pengar som man inte har råd att förlora.

Reklamlänk för Binance

Köpa Ethereum – Vår guide för dig som vill handla med och investera i ETH

Du har antagligen hittat till vår guide eftersom du är intresserad av att köpa Ethereum (Symbol: ETH) i Sverige. Roligt!

Ethereum (även kallad Ether) är rankad som nummer 2 i populäritet av alla kryptovalutor just nu. Det är inte konstigt eftersom potentialen är enorm och många spekulerar i att Ethereum kommer ha liknande utveckling som Bitcoin.

ethereum hemsida

Nu sätter vi igång – vi börjar med vår steg för steg guide om hur du köper Ethereum. Vill du istället jämföra kryptomäklare så är det bara att kolla topplistan i toppen av sidan.

Är det bra att investera i Ethereum?

Du skall alltid göra din egna bedömning om vad du själv tycker. Men vi anser att Ethereum är en bra investering och köper själv valutan regelbundet.

 • Att investera i och köpa Ethereum innebär att du äger en del av framtiden. Alla är nog överens om att en digitalvaluta som Krypto är inte längre en spekulation utan framtidsvaluta som är här för att stanna. ETH är inget undantag.
 • ETH är ett av de hetaste mynten på marknaden i kryptoscenen.
 • Myntet har en väldig stor användning och många anser det vara ett av de bättre alternativen för att integreras i daglig användning.
 • Den pågående DeFI hypen kan få en otrolig positiv påverkan på priset.
 • Många anser att Ethereum fortfarande är väldigt undervärderad i jämförelse med Bitcoin.
 • Stor möjlighet till hög avkastning. Bara det senaste året har har Ethereum ökat 771% (12/9/2020-12/9/2021).
ethereum pris utveckling

Såhär köper du Ethereum i Sverige steg för steg:

Denna steg för steg lista är riktad till dig som vill göra din första investering och köpa Ethereum i Sverige. Vi baserar den på mäklaren som vi utsett som bäst i test när det gäller valutan.

1: Välj den bästa mäklaren för Ethereum

När du skall köpa Ethereum vill du såklart använda den bästa mäklaren. Det är lite olika från person till person och vilka behov man har.

Det finns väldigt många olika kryptomäklare att välja mellan.

Det är nu du skall använda vår topplista som kommer göra det lätt att välja den bästa. Det är här vi har gjort jobbet med egna tester, kundrecensioner och erfarenheter.

Vår rekommendation, framförallt till dig som nybörjare, är Coinbase – som du även ser är vår testvinnare när det gäller köpa Ethereum.

Hos Coinbase hittar du allt du behöver för att komma igång på ett par minuter, det är tryggt och säkert.

2: Skapa ett Konto

För att kunna investera i och köpa Ethereum behöver du ett konto. Detta skapar du väldigt enkelt och det tar bara ett par minuter. Dina uppgifter är i trygga händer när du väljer våra rekommenderade mäklare.

Hur ser registreringsprocessen ut när du skall skapa ett konto? Kolla på bilden nedan, det är bara att sätta igång och följa stegen på skärmen.

skapa konto för att köpa ethereum

3: Sätt in likvida medel att köpa Ethereum med

När du nu har ett konto hos exempelvis Coinbase (Grattis!) så är det dags att göra en insättning av likvida medel att investera och handla med.

De flesta kryptomäklarna erbjuder insättningar via flera olika metoder. Jag brukar alltid köra med kort eller mitt paypal konto för det går snabbt och är enkelt.

Värt att nämna: Välj våra utvalda mäklare så köper du bara hos seriösa och stora aktörer. Rekommenderas.

4: Nu är det dags! Köp dina första Ethereum

Nu är vi vid sista steget och det är att köpa dina första ETH! Det gör du enkelt genom att söka upp valutan hos mäklaren och sedan genomföra ett köp på några sekunder.

Vad gör jag nu? Skaffa en plånbok för dina Ethereum

Om du har köpt den riktiga valutan och inte ett certifikat så rekommenderar vi att skaffa en hårdvaruplånbok för kryptovalutor.

Det är inget måste då du kan låta mäklaren förvara dina Ethereums. Det är det som sker när du först köper hos en mäklare innan du för över mynten till din privata plånbok.

Det finns lite att välja mellan, men du hittar allt om Ethereum plånbok här med tips på vilken som är den bästa.

Hur mycket kommer mina Ethereum gå upp?

Det är det ingen som vet. Men utvecklingen än så länge har varit fantastisk. Vi tror på fortsatt bra utveckling för de större kryptovalutorna och anser det vara en riktigt bra investering.

Gör alltid din egen bedömning och det är du som tar beslut när du skall sälja eller köpa.

Ha is i magen för kryptovalutor kan öka och sjunka snabbt, handla inte med känslor!

Kursen förändras hela tiden. Här kan följa Ethereum kursen.

Vad styr och påverkar priset på Ethereum?

Det är tillgång och efterfrågan. Ökar efterfrågan så stiger priset på Ethereum.

Det finns också andra händelser som kan påverka Ethereum som exempelvis negativa nyheter (Det kan vara att ett land ställer sig negativt till att äga och köpa krypto).

Ethereum har stor handelsvolym

Ethereum har en stor volym med folk som köper och säljer. Denna bild visar historiskt hur populariteten av ETH har utvecklats.

eth volym

När ska man sälja eller köpa Ethereum?

Kom ihåg att det är väldigt svårt att veta när man ska sälja eller köpa. Det är ingen som riktigt vet.

Man kan göra tekniska analyser på Ethereums prisutveckling och bilda sig en uppfattning när det är ”tekniskt rätt” att köpa eller sälja.

Historiskt sätt, dock ingen garanti för framtiden, så har det varit en bra investering att köpa och behålla. Tror du på positiv utveckling av Ethereum så är det bästa du kan göra att köpa regelbundet.

Då kommer du automatiskt träffa både highs och lows.

Vad är Ethereum?

Ethereum (ETH) även kallad Ether är en digitalvaluta som bygger på blockkedja-tekniken.

Myntet presenterades först i ett vitpapper 2013 (27 november 2013) av den ryska utvecklaren Vitalik Buterin. Ethereum lanserades sedan år 2014 och tekniken har höjts till skyarna.

Populariteten för ETH har ständigt ökat och idag kostar en ETH ca 30.000 svenska kronor.

Hur fungerar Ether / Ethereum?

Kortfattat: Ether är egentligen valutan som används på Ethereum nätverket, även om valutan också regelbundet kallas det.

Precis som många andra valutor så bygger det på blockkedjetekknologin där det finns en öppen huvudbok där alla transaktioner sker och registreras publikt.

Till skillnad från exempelvis Bitcoin så är Ethereum skapt för att ha fler användningsområden. dApps är ett exempel på användning som ofta bygger på Ethereum tekniken.

Sammanfattning

Nu har du fått lite mer kött på benen om hur du både inveterar i, handlar med och köper Ethereum. Hoppas det har varit till hjälp och vi önskar dig all lycka med din eller din framtida investering.

Vad är Eth2?

Eth2 är en samling sammankopplade uppgraderingar som kommer att göra Ethereum säkrare, hållbarare och mer skalbart. Dom här uppgraderingarna byggs av flera olika team från hela Ethereums ekosystemet.

Är Ethereum baserat på Bitcoin?

Nej, Ethereum har en separat blockkedja som har flera betydande tekniska skillnader från Bitcoins blockkedja. Enda likheten är att båda kryptovalutorna använder sig av blockkedjor (blockchains).

Vad är blockchain?

Blockchain på svenska heter, blockkedja. En blockkedja är en decentraliserad databas. Databasen lagras i många olika kopior, en på varje nod (exempel dator) i ett peer-to-peer-nätverk.

Är det säkert att använda Ethereum?

Ja, kryptovalutor skyddas av matematik och kryptografi vilket många anser vara säkrare än både lagar och nuvarande finansiella system.

Updated

Published

Author :