Köpa Binance Coin (BNB)

Intresset för att köpa Binance Coin, en av världens största kryptovalutor, är stort. Vi går här igenom vad du bör tänka på om du vill investera i denna kryptovaluta och hur du gör.
Binance Coin är idag världens tredje största kryptovaluta. Endast Bitcoin och Ethereum är större. Den har bland annat blivit populär på grund av lägre transaktionskostnader.

Hur kan jag köpa Binance Coin?

Om du vill investera i Binance Coin finns det två metoder. Antingen kan du köpa själva mynten som kallas för BNB, eller så köper du ett certifikat som härmar priset i kryptovalutan.

Köp Binance Coin – jämförelse

 • Köpa tokens – Binance Coin har tickern BNB och går att handla på alla stora marknadsplatser för kryptovalutor. Detta val är smart om du vill satsa på en långsiktig investering.
 • Handla certifikat – För kortsiktiga trades eller investeringar på relativt kort sikt är ett certifikat ett bra alternativ. Då äger du dock inte riktig kryptovaluta utan endast ett värdepapper.

Vilken metod väljer vi? Det beror lite på syftet med investeringen. Låt oss fortsätta!

köpa binance coin i sverige

Handla riktig Binance Coin token

Vill du satsa på Binance Coin som investering är det bäst att köpa ”riktig” kryptovaluta i form av tokens. De heter BNB och finns på alla stora handelsplatser. Självklart på Binance, men även på Coinbase, Binance och Kraken bland annat.

Gör så här:

 1. Välj en av de handelsplatser som vi tipsar om och registrera ett konto – de är några av de bästa
 2. Sätt in pengar. Det går att betala med kreditkort, kontokort, PayPal och banköverföring
 3. Leta upp Binance Coin eller BNB
 4. Ange hur många tokens du vill köpa och till vilket pris – klicka på köp
 5. När din order går igenom ser du dina innehav på ditt konto

Fördelar

 • Du bli ägare av Binance Coin på riktigt och är inte berorene av tredje part på något sätt
 • Bra om du vill investera på lång sikt
 • Säker förvaring om du tar ut dina mynt till en kryptoplånbok

Nackdelar

 • Det är alltid vinstskatt på 30 procent om du säljer kryptovaluta och har gått med vinst
 • Passar inte så bra för frekvent trading av nämnda skatteskäl
 • Handelsplatser anses inte vara säkra för lång förvaring utan du måste nästan använda en kryptoplånbok

Så kan du förvara dina Binance Coin som du köpt säkert

Väljer du att investera i Binance Coin och köper tokens är det bäst att föra över dem till en kryptoplånbok.

Det låter kanske lite krångligt men är inte särskilt svårt.

Gör så här:

 1. Köp Binance Coin på en handelsplats
 2. Skaffa en hårdvaruplånbok (exempelvis Ledger eller Trezor), alternativt en mjukvaruplånbok i datorn eller mobilen
 3. Nu kan du föra över dina innehav till plånboken
 4. Förvara plånboken på ett säkert ställe
 5. Ta väl hand om din personliga kod – utan den kommer du inte åt dina pengar!
 6. Förvara inte nyckeln på nätet eller ens digitalt på något sätt för då kan obehöriga kanske komma åt den

Köpa Binance Coin-certifikat

Det andra sättet innebär att du faktiskt aldrig ens äger några Binance Coin.

Hur kan det då vara intressant?

Jo, ett certifikat följer nämligen priset på den underliggande tillgången, BNB – Binance Coin in detta fall. Går priset upp på kryptovalutan tjänar du pengar på precis samma sätt som om du hade ägt själva valutan. Samma sak fast tvärtom om priset går ner givetvis.

Certifikat passar bra för traders som köper och säljer ofta – speciellt om man handlar med många olika kryptovalutor och kanske även andra tillgångar. Det är ett snabbt sätt att komma i gång.

Inte heller behöver du bry dig om att skaffa någon kryptoplånbok eller oroa dig för att någon ska komma åt din kryptovaluta.

Vanligtvis finns certifikat att köpa hos nätmäklare som Avanza och Nordnet, men Binance Coin finns inte där än. I stället är det CFD-certifikat som du får köpa.

Det går också bra, men nackdelen är att du inte kan förvara dina innehav på ett investeringssparkonto. Därmed måste du betala 30 procent vinstskatt om du gör en vinst.

Så här gör du för att köpa Binance Coin:

 1. Välj en av de plattformar som vi tipsar om i listan högst upp
 2. Lägg upp ett gratis konto och gör en insättning
 3. Sök reda på Binance Coin
 4. Fyll i priset du vill köpa för och hur mycket. Sedan klickar du på köp
 5. När din order går igenom visas dina innehav på skärmen och du kan följa utvecklingen i en graf

En kul detalj är att Binance Coin-CFD:er gör det möjligt att satsa på att valutan ska sjunka i pris också. Gör du det tjänar du pengar på att priset sjunker!

Fördelar

 • Snabbt och lätt att komma i gång
 • Bra för trading och kortsiktiga investeringar
 • Slipp skaffa kryptoplånbok

Nackelar

 • Du är beroende av utgivaren – går plattformen i konkurs förlorar du ditt innehav (dock låg risk)
 • Passar sämre för riktigt långsiktiga investeringar i Binance Coin
 • Du äger bara ett certifikat, inte själva kryptovalutan BNB

Vilket sätt att köpa Binance Coin ska jag välja?

Står du i valet och kvalet och inte vet om du ska satsa på att handla på en kryptoplattform eller via certifikat?

Låt oss reda ut hur du kan tänka. Vi kan tänka oss några olika situationer:

Investera i Binance Coin på lång sikt – HODL

Vill du köpa och hålla dina Binance Coin i många år eller för evigt – HODL som det kallas? Då behöver du inte fundera längre. Köp riktiga BNB på någon av kryptobörserna, kanske via Binance själva.

Tjäna pengar på snabb trading med BNB?

Om ditt mål med Binance Coin är att köpa och sälja ganska så frekvent så kan certifikat passa bra. Det ger dig fördelen att du även kan trada med andra tillgångar om du vill, exempelvis valutor eller aktier.

Nu finns tyvärr inte Binance Coin på ISK via nätmäklare som Avanza och Nordnet. Annars hade det varit ett argument för att köpa certifikat. Men CFD är också mycket smidigt. 

Nackdelen är att du inte kommer undan 30 procent vinstskatt, vilket kan bli jobbigt om du handlar ofta.

Medellånga investeringar

För medellånga investeringar på säg 1 – 2 år brukar vi säga att det inte spelar så stor roll om du väljer att köpa certifikat eller investera i riktig Binance Coin kryptovaluta.

Just i detta fall föredrar vi dock att köpa själva valutan eftersom det ändå inte ger några skattemässiga fördelar med certifikat i just detta fall.

Det beror på att det inte går att handla den (än) hos Avanza och Nordnet. Därmed finns inte möjligheten att ha innehaven på ISK, vilket annars är det sätt som du kan slippa vinstskatten på.

Välj alltså en handelsplats som exempelvis Binance, Kraken eller Coinbase för medellånga investeringar.

Prova på att handla Binance Coin

Slutligen kanske du bara vill testa att handla och inte vet än om du ska investera lite mer eller trada. Då kvittar det egentligen om du väljer handelsplattform eller certifikat.

Fördelen med att välja handelsplattform för att handla med Binance Coin är att du blir bekant med hur kryptovalutor fungerar.

Å andra sidan kan en CFD-plattform vara bra om du samtidigt vill testa att handla andra tillgångar, exempelvis aktier. Kanske kan vara kul att jämföra!

Vad är Binance Coin?

Binance Coin är den token som kryptobörsen Binance har gett ut. Den släpptes i juli 2017 och bygger på Ethereums blockkedja.

Alla som äger Binance Coins token BNB kan köpa och sälja kryptovalutor till ett lägre pris via själva handelsplattformen. Detta har bidragit stort till att denna kryptovaluta idag är världens största efter Bitcoin och Ethereum.

Varje år använder Binance en femtedel av sina intäkter för att köpa och förstöra (burn) Binance mynt. Det gör att värdet på varje innehav stiger ytterligare.

Kan användas för annat än trading

Även om det främsta syftet är att få lägre kostnader för att köpa och sälja kryptovaluta finns även andra användningsområden för Binance Coin.

Här är några exempel:

 • Betala med kreditkort som är anslutet till valutan
 • Köpa saker online och betala med BNB
 • Skänka pengar till välgörenhet
 • Köpa virtuella presenter
 • Köpa resor via vissa hemsidor

Även om det går att använda Binance Coin för att handla på nätet är det fortfarande långt ifrån att vara en kryptovaluta som fungerar som betalmedel överallt.

Inte en investering i själva bolaget

Rakt emot vad många tror innebär att köpa Binance Coin inte en investering i själva handelsplattformen. Vinsterna tillfaller inte dem som äger tokens på något sätt.

Rimligtvis kommer värdet på Binance Coin att öka om plattformen blir större och mer populär genom att fler då vill köpa tokens. Detta är en underliggande faktor som kan påverka priset positivt, även om det inte finns några garantier.

Varför köper man Binance Coin?

De flesta som köper Binance Coin gör det av minst ett av två skäl:

 • Få lägre avgifter på Binance
 • Tjäna pengar på värdeökningen

Själva plattformen Binance är världens största börs för kryptovalutor. Alla som har Binance Coin kan handla till ett lägre pris där. Detta är ett argument att köpa denna så kallade utility coin.

Det andra argumentet är att se det som en investering. På bara några år har denna kryptovaluta vuxit så mycket att endast Bitcoin och Ethereum är större.

Så länge som antalet människor i världen som handlar med krypto ökar lär Binance kunna få fler kunder. Det gör att fler vill köpa Binance Coin vilket trycker upp priset. Självklart utan garanti, men det finns en underliggande fundamental kraft i alla fall.

Däremot ska du inte köpa Binance Coin om du vill investera i själva plattformen. Det finns nämligen ingen direkt koppling.

Vad är risken med Binance Coin?

Risken är, precis som med andra kryptovalutor, att priset faller. Du får räkna med ett mycket volatilt pris, det vill säga att det går upp och ner mycket.

Sammanfattning om att investera i Binance Coin

Ska man köpa Binance Coin? Detta är ett exempel på en ganska stabil kryptovaluta som har stöd av att vara ett utility coin för världens största kryptobörs. Som sådan är den intressant.

Det är också den tredje största krypton i världen – ett argument för att åtminstone kolla lite närmare på denna valuta. Vi tycker gott det kan vara ett av minst tio innehav i en kryptoportfölj.

Slutligen – använder du Binance som handelsplattform är det inte dumt att ha en del av denna kryptovaluta för att få lite lägre transaktionskostnader.

Var kan jag köpa Binance coin?

Du kan köpa den hos Binance eller hos vilken stor handelsplats för kryptovalutor som helst.

Vad kostar Binance Coin?

Priset ändras hela tiden. Du hittar prisgrafer om du söker på BNB på en kryptobörs eller hos en CFD-mäklare som har denna kryptovaluta.

Hur kan jag köpa Binance coin?

Du kan köpa den genom att sätta in pengar på en handelsplats, leta upp Binance Coin och köpa. Eller så kan du handla certifikat via en CFD-mäklare.

Källor

https://www.investopedia.com/terms/b/binance-coin-bnb.asp

https://www.binance.com/sv/buy-BNB

Updated

Published

Author :